Yerel Seçimlere Katılacak Partiler


YSK’nın hangi partilerin mahalli idareler seçimlerine katılabileceklerine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.YSK yaptığı incelemede, Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkın Yükselişi Partisi’nin de 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılabileceklerini tespit etti.
Kurul, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi ve Yurt Partisi’nin itirazlarını ise mahalli idareler seçimlerine katılabilme koşullarını taşımadıkları gerekçesiyle reddetti.

Buna göre seçime şu siyasi partiler katılacak:

”Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Halkın Yükselişi Partisi.”

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.