Kağıt Kebabı


Bugün sizlerle daha önce internette hiç yayınlanmamış olan kendime özel kağıt kebabı tarifimi paylaşıyorum. Afiyetle yiyin.

Hazırlanma süresi 20 dk, pişirme süresi 40 dk

½ kg kuzu eti
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
4 tane patates (ortaboy)
4 adet havuç
1 bardak bezelye
1 tatlı kaşığı kekik
6 parça yağlı kağıt
6 adet kürdan
çok az zeytin yağı

YAPILIŞI:
Bir tencereye her iki yağı koyup kuzu etini ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırarak 20 dk pişirin. Orta ateşte kavurun üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyin karıştırarak bir süre daha kavurun üzerine 2 bardak su boca edin. Eti iyice pişirin et pişerken bezelye bir tabağa dökülür patates ve havuç küçük küçük doğranır kekik ilave edilir ve karıştırılır, pişmekte olan ete ilave edilir.Hepsi mendil büyüklüğünde olan 6 yağlı kağıda paylaştırılır. Bohça gibi yapılır kürdanla 4 ucundan birleştirilir. Fırın tepsisine dizilir üzerine su veya zeytin yağıyla orta ısı fırında 20 dk kağıt pembe olana kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s