Tatlandırıcı Tuzağına Düşmeyin


Şeker yerine tatlandırıcı kullananları uyarıyoruz. Laboratuar üretimi yapay tatlandırıcılardan Aspartam’ın baş ağrısı, bitkinlik, hafıza kaybı, uykusuzluk, kas kasılması, eklem ağrıları ve bulantı gibi şikayetlere neden olduğu görülmüştür. Çok uzun süreli ve yoğun kullanımda ise kanseri tetikleyici etkisi olduğu bilinmektedir. Sakkarin, asesülfam gibi diğer yapay tatlandırıcılarda da benzer olumsuz etkilere rastlamak mümkündür.

Bu nendenle pancar şekeri tüketemeyipte tatlandırıcı kullananlara tavsiyemiz incir, kayısı, erik, kuru üzüm, hurma gibi kuru meyveler ile pestil, pekmez türevi meyve şekeri içeren fruktozlu besinleri tüketmeleridir. Sakın olaki doğal olmayan yapay tatlandırıcılara yönelmeyin, uzun dönemde sağlığınızda geri dönüşü olmayan olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.