bir üniversite sizi 3. sınıfa kayıt etti diye siz 2 senede bitirip mezun olacaksınız diye bir şey yok. 2 sene içerisinde vereceği derslerin hepsini alıp geçmeniz gerekiyor.
zaten öğrenci işlerindeki memur işini iyi biliyorsa sizin 2 senede o dersleri almaya krediniz yetip yetmeyeceğine göre kaydınızı yapacaktır. aslında sizi 3. sınıf yerine 2 veya 1. sınıfa alması sizin için daha iyi bile olabilir. 2. sınıftan başlayıp 2 senede eğer imkan olursa mezun olabilirsiniz. yani 4 dönemde ve 2 yaz okulu dönemiyle almanız gereken farzı misal 150 kredi olsun bu 150 krediyi verebilirseniz dediğim gibi 2 senede mezun olabilirsiniz hem de ikinci sınıfa kayıt olmuşken. uzun lafın kısası sınıfın kaç olduğuna takılmayın. kaç dersiniz sayılacak ve kaç ders alacaksınız ona bakın. bunu da kendiniz az çok kestirebilirsiniz tercih yapmadan önce. peki nasıl kestirebilirsiniz? önlisans mezuniyetini aldığınız meslek yüksekokulunun sitesinden bölümünüzün ders içerikleri ve kredilerini görebilirsiniz veya öğrenci otomasyonundan görebilirsiniz. dikey geçiş yapmak istediğiniz bölümün sitesinden de aynı şekilde ders içerikleri ve kredi sayılarını görebilirsiniz. ders saydırma işleminde önemli olan kredi sayısı ve ders içerikleridir. dersin adı aynı veya çok farklı olsun hiç önemli değil. kredi sayısı birbirini tutmalı veya sizin aldığınız yani saydıracağınız dersin kredisi yüksek olursa ve içeriği uyarsa sayılır. bu ders sayma işlemi de danışman hocalarda angarya bir iş olduğundan hocayla iletişimde ve takipte olmanızda fayda var. danışman hocanın bilgisizliği veya dikkasiziği sebebiye yanlışlık veya eksiklik yapılma ihtimali olabilir.
örnek bir ders saydırma işleminde istene belgeler ve izlenmesi gerekenler;
-
Öğrencilerimiz doğrudan 3. sınıf olarak kayıtlanmaktadır. Ancak 1. ve 2. sınıf tamamen okunmuş olarak kabul edilmemektedir. Hangi derslerden muaf edileceğine, hangi dersleri göreceğine önceki okulundaki transkripti ve gördüğü derslerin konularını gösteren ders içerikleri incelendikten sonra karar verilmektedir.
-
Öğrenci üniversite kaydını tamamladıktan sonra, önceki okulundaki transkriptini ve gördüğü derslerin konularını gösteren ders içeriklerini aşağıdaki dilekçe ile beraber,
-
15 Ekim 2020 tarihine kadar
-
Islak imzalı, mühürlü, kaşeli olarak fakülteye göndermesi veya elden teslim etmesi gerekmektedir.
-
Ders kayıtlarınız muafiyet işlemleri tamamlandıktan ve alacağınız dersler belirlendikten sonra yapılacaktır.
-
OBS ve BOYSIS sistemlerinden şifre oluşturma işlemleri için fakültemiz sayfasında yapılan önceki duyuruları inceleyiniz.
“dikey geçiş ders saydırma” için 11 yorum