yatay geçiş ders saydırma – ders muafiyeti


YATAY-DİKEY GEÇİŞ/DERS SAYDIRMA/İNTİBAK SÜRECİyatay  geçiş ders saydırma

  1. BAŞVURU
    Öğrenci, Bölüme ait Yatay Geçiş ve İntibak Esas’larında belirtilen süreler içerisinde onaylı transkript ve ders içeriklerinin ekli olduğu ve muaf olunmak istenen derslerin yer aldığı ders muafiyet/intibak formu ile Dekanlığa başvuru yapar.
  2. İNCELEME
    Dekanlıktan Makine Mühendisliği Bölümü Muafiyet ve İntibak Komisyonuna incelenmek üzere gönderilen muafiyet dokümanları Komisyon tarafından incelenir, daha önce alınıp başarılı olunan ve muafiyet talep edilen tüm dersler için muafiyet/intibak kararını verir
  3. BİLDİRME
    Öğrencilerin muafiyet ve intibakları ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Komisyon tarafından hazırlanan rapor, dekanlığa gönderilir. (Öğrenci özel durumlarda gerekçesini belirtmek suretiyle Dekanlığa başvurarak intibakına itiraz edebilir.)
  4. SONUÇLANDIRMA
    Muafiyet/intibak raporu Fakülte Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanır ve öğrencilerin intibakları ilgili yarıyıla yapılır.

Muafiyet/İntibak Raporu:

Öğrencinin daha önce alıp başarılı olduğu dersin kredisi veya AKTS’si Fakültemizdeki eşdeğer sayılacak dersin kredisi veya AKTS’sinden az olmamak şartıyla, zorunlu veya seçmeli olması durumuna bakılmaksızın; ders içeriği uyumu/yeterliliği komisyonca incelenerek hazırlanan rapordur.

Not:
• Başvuru şahsen veya resmi vekiller tarafından, ilan edilen tarihler arasında yapılmalıdır
• Transkript ve ders içerikleri mutlaka ilgili kurumdan onaylı (mühürlü, kaşeli ve imzalı) olmalıdır.
• Fotokopi, onaysız belge, imzasız (ıslak imzasız veya e-imzasız) belge ve eksik belge olması durumunda başvuru değerlendirmeye alınmaz.

yatay geçişte kaçıncı sınıfa kayıt olduğunuz pek bir önemi yok. neden? bir üniversite sizi 3. sınıfa kayıt etti diye siz 2 senede bitirip mezun olacaksınız diye bir şey yok. 2 sene içerisinde vereceği derslerin hepsini alıp geçmeniz gerekiyor.zaten öğrenci işlerindeki memur işini iyi biliyorsa sizin 2 senede o dersleri almaya krediniz yetip yetmeyeceğine göre kaydınızı yapacaktır. aslında sizi 3. sınıf yerine 2 veya 1. sınıfa alması sizin için daha iyi bile olabilir. 2. sınıftan başlayıp 2 senede eğer imkan olursa mezun olabilirsiniz. yani 4 dönemde ve 2 yaz okulu dönemiyle almanız gereken farzı misal 150 kredi olsun bu 150 krediyi verebilirseniz dediğim gibi 2 senede mezun olabilirsiniz hem de ikinci sınıfa kayıt olmuşken. uzun lafın kısası sınıfın kaç olduğuna takılmayın. kaç dersiniz sayılacak ve kaç ders alacaksınız ona bakın. bunu da kendiniz az çok kestirebilirsiniz tercih yapmadan önce. peki nasıl kestirebilirsiniz? önlisans mezuniyetini aldığınız meslek yüksekokulunun sitesinden bölümünüzün ders içerikleri ve kredilerini görebilirsiniz veya öğrenci otomasyonundan görebilirsiniz. yatay geçiş yapmak istediğiniz bölümün sitesinden de aynı şekilde ders içerikleri ve kredi sayılarını görebilirsiniz. ders saydırma işleminde önemli olan kredi sayısı ve ders içerikleridir. dersin adı aynı veya çok farklı olsun hiç önemli değil. kredi sayısı birbirini tutmalı veya sizin aldığınız yani saydıracağınız dersin kredisi yüksek olursa ve içeriği uyarsa sayılır. bu ders sayma işlemi de danışman hocalarda angarya bir iş olduğundan hocayla iletişimde ve takipte olmanızda fayda var. danışman hocanın bilgisizliği veya dikkasiziği sebebiye yanlışlık veya eksiklik yapılma ihtimali olabilir.

yatay geçiş ders muafiyet dilekçeleri

  • Genel

yatay geçiş ders saydırma – ders muafiyeti” için 11 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.